Skip Navigation Links
Domov
Predstavitev društva
O članstvu
Aktualne teme
Kontakt
Cene Grčar, predsednik nadzornega odbora GIZ
Predsednik nadzornega odbora Gospodarsko interesnega združenja radiodifuznih radijskih in televizijskih medijev je univerzitetno diplomiran pravnik Cene Grčar.
Je odličen poznavalec medijev pri nas in v tujini, odlikuje ga dobro poznavanje SOZ in samoregulative oglaševanja v Sloveniji. V družbi PRO PLUS je direktor pravne službe ter njen pooblaščenec v vseh sodnih in upravnih postopkih.
Predseduje Oglaševalskemu razsodišču pri Slovenski oglaševalski zbornici (SOZ), katerega član je bil že v predhodnem mandatu.
V evropskem združenju komercialnih televizij ACT (Association of Commercial Television in Europe) zastopa interese PRO PLUS-a in ostalih TV postaj, ki so del korporacije CME.
Kot predavatelj in kot slušatelj se udeležuje strokovnih seminarjev in posvetov, ki jih organizirajo ustanove, kot so Evropska komisija, Svet Evrope, različni inštituti doma in v tujini. Je avtor številnih člankov v slovenskih in tujih strokovnih revijah ( npr. Pravna praksa, Medijska preža, Pravosodni bilten, Sled, IRIS ) ter soavtor knjige "Medijsko pravo". Prav tako pa je sodeloval tudi pri pripravi t.i. medijske zakonodaje.

Leo Oblak, predsednik GIZ
Je izvršni direktor in solastnik družbe Infonet media d.d.. Družba ima v lasti več izdajateljev radijskih programov v Sloveniji: Radio 1, Radio Antena, Radio Belvi, Radio Fantasy, Koroški radio, Radio Robin in Radio Goldi. Družba Infonet media d.d. pa pripravlja tudi informativni program in radijske novice za več kot 20 radijskih postaj. V letu 2009 je družba Infonet media d.d. vstopila tudi na srbski trg, kjer je postala solastnica nacionalnega-komercialnega Radia Index.
Leo Oblak je svojo medijsko pot začel na Radiu Ognjišče. Tam je bil od leta 1993 pa do leta 1997 zaposlen kot vodja tehnike na tiskovnem društvu Ognjišče in odgovoren za celotno tehnično postavitev Radia Ognjišče. V letu 1997 je kot zunanji sodelavec za družbo Simobil pri postavitvi oddajniške mreže. Leta 1997 je tudi skupaj s partnerjem ustanovil Radio Fantasy v Celju, poslovno pa se je povezal z Mohorjevo družbo iz Celovca. Leta 1999 je odkupil delež na radijski postaji Radio Antena in postal tudi njen direktor. S sprejetjem novega Zakona o medijih leta 2001 je bilo mogoče registrirati tudi radijske mreže. Radijska mreža Infonet je bila tako prva registrirana radijska mreža v Sloveniji. Leta 2007 pa je ustanovil radijsko mrežo Radio 1.

Branko Čakrmiš, podpredsednik GIZ
Branko Čakarmiš sodi med izjemno dobre poznavalce televizijskega medija in prepleta medijskih vsebin. Pro Plusu se je pridružil z začetkom ustanovitve podjetja (1995) in funkcijo programskega direktorja opravljal vse do marca 2003. Na področju medijev je delo nadaljeval kot direktor družbe Planet 9 in kasneje kot generalni direktor hrvaške Nova TV in Športkluba.
Pro Plusu se je ponovno pridružil 1. januarja 2007 kot svetovalec za internetne in »video-on-demand« vsebine, ko je družba Pro Plus za matično družbo CME prevzela razvoj spletnih vsebin in storitev. Znotraj oddelka POP OnLine je tako v zadnjih dveh letih z vodenjem vsebinske platforme uspešno postavil spletne portale za CME-jeve televizijske postaje na Hrvaškem, v Ukrajini, na Češkem, na Slovaškem in v Romuniji, na slovenskem trgu pa samo v zadnjem letu pet specializiranih spletnih portalov: Zadovoljna.si, Rbd.si, Bibaleze.si, Golfportal.info in Cekin.si. 24ur.com pa je nedavno postala najbolj obiskana spletna stran v Sloveniji. Branko Čakrmiš je danes direktor programa v družbi PRO PLUS d.o.o.

Janez Ujčič, podpredsednik GIZ
Janez je svojo novinarsko pot začel že leta 1965 kot honorarni sodelavec mariborske in športne rubrike Večera, nato pa kot dopisnik številnih revij in dnevnikov v Sloveniji ter Jugoslaviji. Dve leti kasneje je prestopil v radijske vode, in sicer kot reporter in urednik najbolj popularne oddaje Mariborski feljton na Radiu Maribor. Od leta 70 do 73 je bil šef dopisništva Radia Ljubljana v Mariboru. Od leta 73 pa vse do leta 95 pa urednik mariborskega dopisništva TV Slovenija in prvi odgovorni urednik TV studia Maribor.
Leto 1995 je bilo prelomno. Bil je soustanovitelj programa POP TV in RTS, kjer je opravljal programske in direktorske funkcije.
Sedaj je direktor družbe Tele 59, ki je izdajateljica programa RTS, prvega regionalnega programa s statusom posebnega pomena.
Za svoje delo je prejel več priznanj in nagrad.

Ivan Seljak, podpredsednik GIZ
Ivan Seljak je po izobrazbi elektrotehnik. Direktor družbe Radia Cerkno d.o.o. je leta 1989. Družba izdaja programa Radio Odmev. Radio Odmev je lokalna radijska postaja s statusom posebnega pomena.© Gospodarsko interesno združenje GIZ
Stegne 11 B, 1000 Ljubljana | Telefon : 01 242 56 30 | Faks : 01 242 56 40 | E-mail: info@zrm.si